Inhoud Trainingen


Bedrijfsfitness

Wij bieden trainingen aan om de vitaliteit,  gezondheid en teambuilding van collega's te versterken, denk hierbij aan:

-Bootcamps

-Tabata

-HIIT

-Circuit

-(Kick)Boksen

-Cross-training

-Bodypump, en veel meer.

Gymlessen

Wij bieden gymlessen binnen het primair, voortgezet onderwijs & kinderopvang aan. Onze gymlessen worden aangeboden met veel diversiteit en betrokkenheid van de leerlingen , denk hierbij aan:

– Kindvriendelijke lichaamsoefeningen doormiddel van spel

– Alle soorten balspellen (Basketbal, Volleybal, Voetbal, Korfbal en Trefbal etc.)

– Klimpanelen die  in het wandrek kunnen worden bevestigd
– Pijl en boogschieten
– Slacklinen
– Stuntsteppen

– Lasergamen

– Bokslessen

Calisthenics(Bodyweight)

Calisthenics is een samenstelling van de woorden 'cali' en 'sthénos', samen betekent dat letterlijk 'mooie kracht'. Die betekenis misstaat niet, maar binnen de wereld van calisthenics spreken we liever van functionele kracht. In de kern is calisthenics namelijk hetzelfde als fitnessen zonder apparatuur en gewichten.

Je traint met je eigen lichaamsgewicht waardoor het zeer toegankelijk is voor alle fitnesslevels en leeftijden. De fitnessdoelen in calisthenics zijn eindeloos waardoor het altijd een uitdaging blijft om nieuwe toffe "skills" te leren. 

Body Building(Weight-lifting)

Het doel van gewichtheffen  is het sterker maken van je spieren. Dit doe je door je spieren te belasten, in het geval van gewichtheffen met behulp van  dumbbells, halters en fitness toestellen. Door je spieren te belasten creëer je kleine scheurtjes in de spiervezels. Deze scheurtjes worden door je lichaam hersteld. Je lichaam wil zichzelf voorbereiden op de volgende belasting van de spieren, daarom worden de scheurtjes hersteld tot boven het oude niveau. Ze worden dus iets sterker gemaakt dan voorheen. Dit wordt ook wel supercompensatie genoemd. Door dit te blijven herhalen worden je spieren op de lange termijn dus steeds een stukje sterker en groter.

(Kick)Boksen

Kickboksen is een vechtsport wat het beste omschrijft als een combinatie van karate en boksen. Kickboksen wordt beoefend als een manier om jezelf te verdedigen, als fitness routine of als contactsport. Wellicht ken je de Thaise variant van kickboksen Muay Thai, “de vechtkunst van de 8 ledematen”.

 

Boksen, of pugilistiek, is een tactische vechtsport waarbij ringinzicht, de coördinatie van voeten, ogen en handen, en conditie centraal staan. Twee tegenstanders proberen punten te scoren door elkaar op de juiste trefvlakken te raken, of te winnen op bijvoorbeeld een knock-out (KO).

 

Het meest duidelijke onderscheid zit hem in de regels voor het gebruik van lichaamsdelen. Bij boksen mag je alleen je handen gebruiken, bij kickboksen gebruik je de handen én voeten en scheenbenen.

Mobiliteitstraining

Mobiliteitstraining is – in het kort – een combinatie van flexibiliteit plús het opbouwen van kracht van spierweefsel rondom je gewricht. Ook je brein, stabiliteit en breathwork spelen een grote rol. Mobiliteitstraining zorgt voor een verbeterde vochtbalans in en rondom gewrichten. Mobiliteitstraining is géén quick fix.

Bij mobiliteit wordt het zenuwstelsel uitgedaagd om de controle over het lichaam te vergroten. Hierbij staat centraal dat je op een veilige en duurzame manier leert bewegen. 'Het resultaat is makkelijker en soepeler bewegen en dat kan weer kan helpen bij de rest van je dagelijkse activiteiten.

Smallgroup trainingen

Small group training is het trainen in klein groepsverband met maximaal zes tot acht deelnemers. Onze aanpak blijft hierbij persoonlijk. Iedereen werkt als individu aan zijn doelstelling, maar jullie volgen gezamenlijk de trainingen. Dat werkt motiverend en is gezellig! Denk hierbij aan trainingen als:

-Bootcamps

-Tabata

-HIIT

-Circuit

-(Kick)Boksen

-Cross-training

-Bodypump, en veel meer.